Schermerhornlezing 2021

Hier is ie dan! De “Dominee Schermerhornlezing”.

Het vervolg op de legendarische Dominee Schermerhorn dag in Nieuwe Niedorp op 11.11.2018, die plaatsvond in de Fenixkerk én in de Roode Eenhoorn exact 100 jaar na het einde van WO I.

Ontdek wie hij was. Beleef de lezing in zijn naam op 14 november 2021.

Het thema

Het thema van deze eerste lezing is gebaseerd op de kern van Schermerhorns gedachtengoed: VRIJDENKEN.

Vrij denken leidt-aldus onze rode Dominee- tot innerlijke vrijheid én tot het verbreken van de uiterlijke ketenen. Het één hoort bij het ander. Over deze VRIJHEID willen we het hebben.

Wat kan ik verwachten van de lezing?

Op deze dag wordt de persoon van Dominee Schermerhorn nog eens inspirerend naar voren gebracht. Wie was hij ook weer en wat heeft hij (en zijn medestrijders) betekend in Nieuwe Niedorp en ver ver daarbuiten?

We gaan ook luisteren naar vrijdenkers uit deze gemeente. Zij zullen hun persoonlijke inspirerende verhalen met ons delen over wat zij gedaan hebben.

En als klap op de vuurpijl komt een spreker die al jaren bekend is in Nederland en ver daarbuiten. Deze persoon is een verbinder, een vrijdenker, een spiritueel en maatschappelijk betrokken mens.

Waar en wanneer?

De lezing op zondag 14 november bestaat uit 2 gedeeltes.

Deel 1 is van 12.00-13.00 uur in de Roode Eenhoorn. Inloop vanaf 11.30 uur.

Dit is een informele, gezellige, inspirerende bijeenkomst om terug te blikken op wie Schermerhorn was. Daarnaast zijn er 2 á 3 korte bijzondere verhalen van mensen uit de oude gemeente Niedorp over dit thema.

Deel 2 is van 14.00-15.00 uur in de Fenixkerk. Inloop vanaf 13.30.

De spreker van vandaag (die nog even geheim blijft) is de zojuist genoemde bekende maatschappelijke en religieuze figuur die ons inziens het thema vrijdenken en vrijheid prachtig kan vertalen naar deze tijd. Verdere details volgen later.

Organisatoren zijn Dominee Fokko Oma en Niko Stammes

Inschrijven

Wil je zeker van een plek zijn stuur dan een mail naar Niko Stammes op nspc@planet.nl of naar Ds Fokko Omta op ds.ff.omta@gmail.com.